Oorreflex en oorkaarsen


De oorkaarsentherapie is een apart onderdeel van oorreflexologie. Deze therapie is oorspronkelijk afkomstig van de Hopi indianen uit Zuid-Amerika. Oorkaarsen zijn opgerolde strookjes linnen of katoen, gedrenkt in bijenwas en geneeskrachtige kruiden.
Vroeger was dit alleen iets waarmee de medicijnmannen mochten werken. Tegenwoordig zijn oorkaarsen door goed opgeleide therapeuten te gebruiken als een prima behandelmethode voor bijvoorbeeld het losmaken en verwijderen van oorsmeer (pijnloos alternatief voor het uitspuiten van de oren!), het behandelen van oorpijn, oorsuizing, oortintelingen, neus- voorhoofd- bijholtes en of keelontstekingen.
Tevens voor het behandelen van verkoudheid, loopneus, hoofdpijn, migraine, nervositeit, stress en slaapproblemen. Kortom, een scala aan ziektebeelden "in het hoofd".
En het geeft daarnaast ook nog eens een ontspannende werking.
Bent u geïnteresseerd in deze methode kunt u zich aanmelden voor een workshop werken met Oorkaarsen op vrijdagavond 9 Mei bij speeltuinvereniging Hoogvliet aan de constanzastraat 24 in Hoogvliet.
Aanmelden voor de workshop kan op telefoonnummer 06-50823706 Kosten voor de workshop zijn € 45,00

<<< terug naar voorpagina