Dunya Festival
Kick-off op 3 mei in Hoogvliet met Ziggi en Ronald SnijdersOrtel Dunya Festival maakt On Tour debuut in Rotterdam
Rotterdam, 22 april 2008 - Het wereldmuziekfestival Ortel Dunya gaat on tour. Het festival presenteert drie festivals in de wijken Hoogvliet (3 mei), Kralingen-Crooswijk (10 mei) en Feijenoord (17 mei) in Rotterdam, alvorens haar vertrouwde plek in te nemen in het Park bij de Euromast op 25 mei 2008. Deelgemeente Hoogvliet heeft op 3 mei 2008 de primeur met de eerste editie van Ortel Dunya On Tour met optredens van onder meer Ziggi, Ronald Snijders, The Fifth en een veel lokaal talent. Rotterdam staat daarmee de gehele maand mei in het teken van Ortel Dunya met ieder weekend muziek, poëzie en dans uit alle uithoeken van de wereld. Het festival buit zijn unieke positie in het Nederlandse festivallandschap als multiculturele ontmoetingsplek uit en participeert om die reden in de Rotterdamse wijken. Ortel Dunya on Tour is, net als Ortel Dunya Festival gratis toegankelijk.

Hoogvliet, 3 mei 2008
Op 3 mei vindt de kick-off plaats van Ortel Dunya On Tour in Hoogvliet (De Heerlijkheid, 13.00 uur - 20.30 uur). Ortel Dunya on Tour presenteert onder meer de Afro-Caribische muzikant Ronald Snijders, rapper The Fifth and 'last but not least' de dancehall-grootheid Ziggi. Met de komst van Ziggi en The Fifth biedt Ortel Dunya alvast een kijkje in de keuken van het festival zelf. Beide artiesten zijn zowel op 3 mei als op 25 mei live te bewonderen in Rotterdam. Naast optredens van gerenommeerde muzikanten biedt het podium in De Heerlijkheid ook plek voor Rotterdams talent. Uit de voorrondes in maart van dit jaar zijn diverse wereldmuziektalenten geselecteerd, waarvan de eerste drie in Hoogvliet te zien zijn: Souljahz Commissie, Balance en Rachid Alexander. Ortel Dunya On Tour biedt naast muziek een uitgebreid workshopprogramma voor de allerkleinsten met onder meer de Kriya Familia en Mandinka Kids. Op culinair gebied is er ook heel wat te proeven met hapjes en drankjes uit diverse culturen.

Kralingen-Crooswijk en Feijenoord, 10 en 17 mei
Op 10 mei vervolgt Ortel Dunya haar tour naar deelgemeente Kralingen-Crooswijk, waar optredens van de Kaapverdiaanse band Tabanka en de Marokkaanse groepen Kasba en Manar op het programma staan (locatie: Schuttersveld). Op 17 mei sluit Ortel Dunya On Tour af in deelgemeente Feijenoord met optredens van onder meer Tanar, Scep en The Revival Okapi (locatie: Afrikaanderpark).

<<< terug naar voorpagina