Turnsters Tivonio vallen in de prijzen

Een bewogen zaterdag voor Tivonio

Afgelopen zaterdag 12 april werd de tweede wedstrijd geturnd van de turncompetitie Rayon noord, door de meiden van Tivonio, gehouden in de Sporthal hoogvliet.

Na afloop van deze wedstrijd werden ook de prijzen verdeeld, berekend over twee wedstrijddagen. Een aantal meiden stond er goed voor na de eerste wedstrijd (de eerste was gehouden op 2 feb.) om op het podium te komen, want het puntentotaal van deze twee wedstrijden werd bij elkaar opgeteld .

Aan deze wedstrijden deden ongeveer 500 turnsters mee in diverse niveaus en leeftijdcategorieën.

De eerste turnster van Tivonio die een medaille in ontvangst mocht nemen was Tessa Schoonrok zij mocht plaats nemen op de hoogste trede van het podium en kreeg het gouden eremetaal omgehangen in de categorie Jeugd NTS 10.

Lisa van leeuwen turnde een zeer goede wedstrijd en ook zij mocht het podium betreden, zij behaalde een mooie tweede plaats in de categorie Jeugd NTS 8.

Mellanie de Koning kwam uit in de categorie Junior NTS 7. Na een vierde plaats op de vorige wedstrijd werd zij nu derde, dit betekende dat zij na twee wedstrijden ook derde is en een bronzen medaille in ontvangst mocht nemen.

Noa in't Veld deed mee in de categorie pupil 2 NTS 13 en werd net als Mellanie derde. Mede door een goede eerste wedstrijd behaalde zij uiteindelijk een knappe tweede plaats en mocht een zilveren medaille in ontvangt nemen. De overige turnsters wisten helaas niet op het podium te komen, maar hebben de volgende plaatsen behaald, berekent over twee wedstrijden:

In de eerste ronde waren de benjamins van tivonio aan de beurt.

Deze meiden zijn geboren in het jaar 2000 NTS 10 tweede divisie, Devlin Kooijman werd vijfde, Sanne Oskam zevende, Kimberly Helder achtste en Dyanne Vonk negende. Ook Roxanne de Jong kwam in actie in deze ronde Pupillen 1 NTS 10, vierde divisie, zij behaalde een zesde plaats.

De tweede ronde was het de buurt aan Ilse kerpels, zij behaalde een zevende plaats in de categorie Basis NTS 11.

Sarina Baks werd zevende, Kyra van Bodengraven negende, en Serena Mol twaalfde, in de categorie pupillen 2 NTS 11.

De pupillen 2 NTS 9 kwamen ook in actie, Lizzy Koster kwam bij haar derde toestel brug ten val en blesseerde haar elleboog waardoor zij het onderdeel balk niet kon turnen, toch wist zij na twee wedstrijden toch nog te eindigen op een negende plaats, Danielle Ensing tiende, en Dana luyten werd elfde.

Ook de Junioren dames NTS 9 kwamen aan de beurt in deze ronde.

Sarah Starrenburg werd achtste, Mia Popovic tiende en Rozanne Bakker kon deze wedstrijd niet turnen door een knieblessure en eindigde op een zeventiende plaats.

In de derde rond was het de beurt aan de jeugd meisjes NTS 8 Lisa van Leeuwen werd in deze categorie tweede.

Tessa schoonrok behaalde een knappe eerste plaats en Dylana van Os werd zevende in de categorie jeugd meisjes NTS 10.

In de vierde ronde mochten de junior dames NTS 7 laten zien wat ze waard waren.

Mellanie de Koning behaalde het podium en werd derde, Lindsay Zwaan behaalde een mooie vijfde plaats, Amanda van de Nadort zesde, Jovita de Greef achtste, Iris van Keulen negende en Nicky Bruining kon door een blessure helaas niet deelnemen aan de tweede wedstrijd en eindigde toch nog op een tiende plaats.

Ook in deze ronde kwamen de pupillen 1 NTS 13 in actie. Noa in't Veld werd tweede en Sharon Tieman werd twaalfde.

De laatste Ronde kwam Ashley Beks categorie jeugd NTS 12 in actie voor haar eerste wedstrijd en werd uiteindelijk, met één wedstrijd geturnd, op een zestiende plaats, de vorige wedstrijd was zij ziek. Rowan van Wanum bij de Senioren NTS 6 kwam uit in deze Ronde. Zij kon de achterstand van de vorige wedstrijd niet meer inhalen en eindigde op een tiende plaats, dit door een blessure op de vorige wedstrijd.

Op 24 mei zal de toestelfinale plaats vinden. Ook deze wedstrijd zal gehouden worden in de Sporthal Hoogvliet. De toestelfinale houdt in dat de turnsters per onderdeel (sprong, brug, balk, vloer) een plaats kunnen veroveren op het podium.