Averell verlaat Beweeg en Dans

 

 

Jarenlang was hij de zakelijke en creatieve motor achter Beweeg en Dans Part II, maar Averell Sprock gaat nu zijn blik verruimen

Het was even schrikken voor iedereen, want wat moet je zonder Averell die dansen in Hoogvliet een nieuwe impuls gaf en telkens weer met prachtige dansen voor de dag kwam?
De kinderen die bij hem lessen namen kregen een mooie zet in de goeie richting en vonden meer dan eens een toekomst in de dans.
Bij Beweeg en Dans Part II was het dan ook niet alleen de ‘standaard’ dans maar er gebeurde veel meer, van de klassieke dans tot Breakdance of Freestyle.
Jaren geleden nam Averell de dansschool over, de nestor van de school,

Bep Hartwigh, overleed plotseling en hij zorgde voor het voortbestaan van haar Beweeg en Dans.
Averell deed er veel aan en samen met zijn medewerkers maakte hij er een fraai geheel van waarbij dans en het belang van de leerlingen centraal stonden.
Hij deed veel voor zijn dansschool, net als de medewerkers. Soms ging hij even naar Amerika om wat leuke nieuwe ‘dingetjes’, zoals hij ze noemde, te leren. Kennis overbrengen en vooral het enthousiasme uitstralen naar zijn leerlingen en medewerkers zorgden er voor dat iedereen er zin in kreeg.

Nieuwe uitdaging
Bevlogenheid en enthousiasme zijn voor Averell steekwoorden, maar bij al het moois dat hij in Beweeg en Dans stak vergat hij vaak zijn eigen toekomst. Hij is nu nog jong en energiek, in staat om meer te presteren en een toekomst in de danswereld uit te stippelen. Financieel en creatief is er voor Averell op termijn geen echt perspectief en dus heeft hij besloten meer met zichzelf aan de slag te gaan en zijn spirit een andere richting op te sturen. Hij wil zichzelf (nog) meer gaan perfectioneren en de dans een nog groter deel van zijn leven schenken.
Hiervoor heeft hij meer armslag nodig en is Beweeg en Dans voor hem een beetje veel om er nog ‘bij te doen’. 

Daarom stopt Averell met Beweeg en Dans Part II, maar zoekt tevens een opvolger, want de dansschool met zoveel potentie moet doorgaan.
Tot de zomervakantie zal hij in ieder geval nog de bezielende leiding houden. Op 7 juni is er een mooi afscheidsfeest gepland in de Flamingo, daar zullen bekende Nederlanders de feestvreugde komen opluisteren. Zo zal ‘Dancing Queen’ Kim aanwezig zijn en ook Natalie van de Idols, die tevens een vriendin van Averell is, haar muzikale kunnen laten horen.
Averell wil op die dag ook laten zien hoeveel talent er onder de Hoogvlietse jeugd zit. ‘Er zitten echte kanjers bij, het is ongelooflijk wat een prachtig talent we hier hebben’, aldus Averell.

Opvolger
Natuurlijk zal Beweeg en Dans doorgaan, zonder Averell maar wel met de energie die hij er in bracht. Daarom is de dansschool op zoek naar iemand die het wil overnemen van Averell. De Dansschool zit in het MFC Boomgaardshoek en is van alle gemakken voorzien. Hopelijk wordt er snel een opvolger gevonden want de leerlingen hopen net als Averell op een toekomst met lekker bewegen.
Voor meer informatie kan men bellen met Averell Sprock, telefoonnummer 0643555956.
J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina