Prachtige live registratie Riem in Concert

Afgelopen zondag 30 maart was het voor alle betrokkenen erg spannend in de Flamingo
Mr. Blue Diamond, Riem de Wolff en Windfall traden die dag op voor een enthousiast publiek. Maar dit keer was het niet alleen voor het publiek belangrijk dat de muzikale klanken perfect overkwamen, ook de onverbiddelijke camera en geluidsrecorder registreerden feilloos alles wat er gebeurde.
Als presentator was 'allesdoenener' Joop van der Hor aangetrokken, hij is immers net als Riem nauw betrokken bij de Dreamfoundation.
Uit het beeldmateriaal van de live registratie wordt een dvd samengesteld waar het publiek natuurlijk zelf ook op te zien zal zijn. De presentatie was zoals gezegd in handen van Joop van der Hor. Niet zo verwonderlijk als men weet dat ook een aantal opnamen van Riem en de New Yorksteppers uit Hoogvliet en Spijkenisse straks op de dvd te zien zullen zijn. Riem is tenslotte ambassadeur van de stichting DreamFoundation waarvoor 'De Steppers' vorig jaar 1106 kilometer dwars door Nederland stepten. Deze actie bracht een bedrag op van 111.111,11. euro.

Er werd heel wat gedanst en meegezongen, het publiek had er zin in en de artiesten beslist niet minder. In een prachtige ambiance en een toffe sfeer genoot iedereen zichtbaar van de muziek.

Riem de Wolff en zijn te vroeg overleden broer Ruud waren begin jaren '60 niet uit de hitparade te slaan. Met nummers als 'Ramona' en 'Little Ships' stonden ze wekenlang op de eerste plaats in binnen en buitenland. Meer dan 7 miljoen exemplaren van 'Ramona' werden wereldwijd verkocht maar rijk zijn de broertjes de Wolff er niet van geworden. Onlangs nog werd Ramona door de luisteraars van Radio 538 uitverkozen tot de beste plaat van 1960 en dat terwijl in die tijd de concurrentie moordend was met bands als de Kinks, Beatles, Rolling Stones en zangers als Elvis en Cliff Richard.

George Kwekel
Riem treedt nog wekelijks solo op of met een live band. Voorheen met Off Course en tegenwoordig met Windfall. Hij verblijft vaak in Hellevoetsluis bij zijn vrienden Ria en George Kwekel. De laatste is drie weken terug getroffen door een herseninfarct maar maakt het ondertussen naar omstandigheden redelijk wel. Zijn spraak is deels weer terug en hij heeft inmiddels weer enig gevoel in zijn tot dusver verlamde rechterbeen. 'Ik zong zondag speciaal voor George. Die man heeft mij 'back on the track' gezet en daarom heb ik mijn laatste cd ook zo genoemd. Reken maar dat we er met elkaar een prachtige DVD van gaan maken zodat ik deze later vol trots aan George kan tonen. Dat verdiend hij want het is een kerel uit duizenden.' aldus een geëmotioneerde Riem de Wolff.

J.K.


<<< terug naar voorpagina