Succesvol eerste Charlois Songfestival


 

Hoogvlietse werd derde

Het eerste Charlois’ Songfestival is zaterdagavond gewonnen door het duo Lindy van Wanum en Angelique Verbruggen. Het 22- en 25-jarige koppel uit Rhoon en Poortugaal scoorde in de zinderende finale met zestien deelnemers net een enkel puntje meer dan José Regeer uit Leiden, die op haar beurt weer gevolgd werd door Elisa van der Sterren uit Hoogvliet. Cathlyn Perquin nam de aanmoedigingsprijs mee naar Pernis en daar was de 19-jarige zangeres van de band ‘Back in Time’ best blij mee.

In een stampvol café-restaurant-partycentrum Wereldhaven (er was een tent aangebouwd om de ruim tweehonderd bezoekers plek te bieden) heeft het eerste Charlois’ Songfestival zich ontpopt tot een spraakmakende muziekhappening van nationaal allure. Aanvankelijk een tikje schoorvoetend gestart, groeide het naar een volwassen evenement dat op 12 oktober een vervolg krijgt met een tweede editie. Het publiek genoot van de vaak hoogstaande kwaliteit van de ruim vijftig kandidaten uit heel Nederland, die organisator en zangeres Angel-lique naar Charlois heeft weten te halen.

‘Ik ben blij dat het aangeslagen is en dat Charlois nu met stip op de muzikale kaart staat,’ sprak ze trots na afloop. ‘Iedereen heeft geweldig zijn best gedaan.’

Onderwijzeres Lindy en musicalzangeres Angelique vertolkten onder meer de song ‘No more tears’ van Barbra Streisand en Donna Summer en bezorgden de bezoekers daar niet alleen kippenvel mee maar kregen ze ook nog eens op de stoelen.

De 27-jarige kapster José Regeer vergaarde veel punten met onder meer ‘I’ve got the music in me’ en de 36-jarige administratief medewerkster Elisa van der Sterren kreeg de handen op elkaar met ‘Hurt’ en ‘Show me heaven’. Elisa barstte uit in vreugdetranen nadat juryvoorzitter Frank van Drunen bekend maakte dat ze derde was geworden.

Lindy en Angelique gaan dezer dagen de studio in voor het inzingen van een cd die hen naast een geldprijs van 500 euro ten deel valt. De winnaars kregen de prijzen symbolisch uitgereikt, want de officiële uitreiking geschiedt op zaterdag 5 april in Wereldhaven aan de Sluisjesdijk 2 vanaf 20.00 uur door Lionel Martijn, cultuurwethouder van de deelgemeente Charlois. De deelgemeente omarmt het festival en heeft de bekers en herinneringsplaquettes beschikbaar gesteld.

 

<<< terug naar voorpagina