IBP voorzitter ontzenuwt geruchtenHet gaat beter dan ooit!

‘Sinds 1985 werkt de IBP aan een beter Hoogvliet. De resultaten hiervan zijn voor alle inwoners van Hoogvliet zichtbaar vandaag de dag. Het tot stand brengen van een dergelijk verandering vraagt veel van inwoners, deelraad, maar zeker ook van dagelijks bestuurders. In wisselende samenstelling heeft de IBP zich de afgelopen 22 jaar. met hart en ziel gewijd aan Hoogvliet en dat is door de inwoners van Hoogvliet bij  verkiezingen ook altijd gehonoreerd. Hoogvliet was in 1985 een getto. Nu wordt Hoogvliet in Nederland en daarbuiten geroemd als post vogelaarwijk, de wijk die zo is opgeknapt de afgelopen jaren, dat aanpak van minister Vogelaar, die voor 40 andere wijken van Nederland geldt, hier niet meer nodig is.

De IBP heeft als geen ander nog steeds het elan, enthousiasme en gedrevenheid die Hoogvliet verdient en nodig heeft. Kijk naar acties als: “IBP file NEE!”, de tientallen miljoenen die voor de herstructurering, campus en inpassing van de A 15 zijn binnengehaald  en de constante aandacht voor meer structurele financiŽle middelen uit Rotterdam.

Dat betekent absoluut niet dat we er al zijn, er zal nog veel moeten gebeuren in Hoogvliet. Het gevaar is ook dat Hoogvliet uit de aandacht verdwijnt en daarmee voor de tweede keer niet wordt afgemaakt. Tevens heeft de deelgemeente een zware structurele bezuiniging gekregen, iets waar de IBP Hoogvliet al jaren aandacht voor vraagt in Rotterdam.

 De afgelopen 22 jaar hebben wij in Hoogvliet bewezen dat inwoners en politiek met elkaar wel degelijk een verschil kunnen maken. Dit heeft van iedereen extreme inspanning gevergd en vergt dit nog steeds. Daar is niets mis mee. De IBP knokt voor Hoogvliet. Daar zijn we voor gekozen. Dit is ook het grote verschil t.o.v. sommige andere partijen. Dit allemaal bij elkaar vergt van deelraadsleden, dagelijks bestuurders en ambtenaren een ongelofelijke inzet om te voorkomen dat we in de vergetelheid raken.

Enkele weken geleden heeft de partijleiding van de IBP er voor gekozen om een van haar fractieleden tijdelijk op non actief te stellen. De aanleiding hiervoor waren problemen van persoonlijke aard van het betrokken fractielid. Omdat het fractielid al jaren een waardevolle rol vervult binnen de fractie hopen wij dat zij in staat is om haar persoonlijk problemen voortvarend op te lossen waarna zij weer actief onderdeel van de fractie uit kan maken. Dit soort interne aangelegenheden hang je over het algemeen niet aan de grote klok, zeker niet als het om persoonlijk problemen gaat.

 De IBP heeft daarnaast ook met verbazing kennis genomen van het feit dat in de media en via andere kanalen nu het beeld geschetst wordt dat dagelijks bestuurder Jacqueline Cornelissen op non actief gezet zou zijn, terwijl zij gewoon enkele weken rustig aan moet doen omdat zij de afgelopen jaren te veel hooi op haar vork heeft genomen.

Inwoners van Hoogvliet kennen onze bestuurders als gedreven mensen die in de lijn van de IBP en in opdracht van de kiezers vechten voor Hoogvliet. Zoals ook bij andere ziektegevallen in het dagelijks bestuur wordt de portefeuille van Jacqueline Cornelissen nu tijdelijk waargenomen door de overige bestuurders. Wij hopen dat Jacqueline snel hersteld is om samen met Kees van Pelt en de fractie verder te werken en te vechten voor Hoogvliet. Daar rekenen de Hoogvlieters op.’

Aldus Edwin Smid, Fractievoorzitter IBP Hoogvliet.

 

 

<<< terug naar voorpagina