Snaren klonken tot in de zielDe 'Schrikkelblues avond' in de Wings vorige week vrijdag 29 februari was er een om niet snel te vergeten. Het virtuoze gitaar en drumspel van The Seán Walsh Band oogstte niet alleen bewondering maar trof de bezoeker ook recht in het hart. Het bekende mooie sfeertje tijdens de reguliere bluesavonden in de Flamingo (Zaal Wings) werd dit keer nog eens behoorlijk aangedikt door dit spetterende optreden van Sean en zijn maten.
Het gedisciplineerde gitaarwerk maakte een prachtige combinatie met de gevoelens die gesteund werden door de sfeer en vanuit de creatieve geest van de muzikanten. Grandioze behendigheden werden op de gitaar gecreëerd, gesteund door het fameuze drumwerk van Edwin van den Burgt. Seán Walsh, de lead zanger en een kanjer op de lead en rhythm- gitaar, zorgde voor een waar spektakel, zoals hij de gitaar beroerd zijn er maar weinig. De band is pas compleet als ook Kees Keetels zijn basgitaar de nodige aanmoedigingen geeft, zelden klonk een gitaar zo fraai.
De band is van Iers- Nederlandse bodem en heeft reeds de derde CD het levenslicht geschonken. De laatste CD, een verzamel schijf waarop kant en klare muzikale hoogstandjes staan, bevat ondermeer de nummers Atlantis, Mr Pansy Pants en The Devil Speaks, echte aanraders voor de ware bluesfreak.

De band speelt overigens overal in het land en niet zelden maken ze het Verenigd Koninkrijk, bij Hoek van Holland rechtdoor, gelukkig met hun optredens.
Met kan dus stellen dat De Bluesclub met deze schrikkelavond hoge ogen heeft geworpen, een compliment is zeker op z'n plaats.
J.K.

<<< terug naar voorpagina