‘Kunst onder hoogspanning’

 

 


Eigenlijk zou men moeten zeggen ‘kunst om de hoogspanning’ maar Kunstenaar Marcellus Hoornweg zou zichzelf niet zijn als hij niet met een treffend superlatief aan zou komen en de benaming een geheel eigen gedachte mee zou geven.
De opening door Marcellus van ‘Kunst onder hoogspanning’ vond vorige week woensdag 13 februari plaats.
Deze expositie, want zo mag men het best wel noemen, is heel bijzonder en ook hier pakt Hoogvliet weer het voortouw van een mooie ontwikkeling op het gebied van stadsverfraaiing.
Marcellus Hoornweg is regisseur kunst en cultuur bij Woonbron Hoogvliet. Hij schreef in Hoogvliet reeds geschiedenis met diverse kunstzinnige uitingen op flatgebouwen en ooit de beroemde en beruchte bollen op de parkeerplaats aan de Middenbaan Noord. Daarnaast beoefend hij de oude schilderkunst, zoals de oude meesters dat deden, met verve uit.

Bij de expositie ‘Kunst onder hoogspanning’ gaf  Woonbron omwonenden de gelegenheid ontwerpen te maken voor het trafohuisje achter de Troubadourlaan. Tijdens de expositie werden de diverse ontwerpen gepresenteerd en hebben de bewoners uit Oudeland de mogelijkheid hun definitieve keuze kenbaar te maken. De ontwerpen zijn te zien in de galerie van beeldenkunstenaar Chris de Goey aan de Wilhelm Tellhof 30-32.
De ontwerpen zijn gemaakt door bewoners uit de Troubadourlaan en komen van de teken- en schildercursus onder leiding van Jeanet Schippers van de Stichting Welzijn Hoogvliet en vanuit het Intensief Beschermd Wonen project van Bouman GGZ.

Exposities
De officiële opening was in de galerie van beeldendkunstenaar Chris de Goey aan de Wilhelm Tellhof 30-32.
Kunst in de wijk
Het aanbrengen van deze afbeeldingen is onderdeel van de visie Kunst in de Wijk van Woonbron Hoogvliet. De gedachte is dat kunst bruggen slaat tussen bewoners. Het geeft voordeurtrots, herkenbaarheid van de woonomgeving of het gebouw en verbetert de leefbaarheid. Vooral in wijken met meerdere nationaliteiten zegt één afbeelding meer dan duizend woorden.  

J.K.

 

 

<<< terug naar voorpagina