Koninklijke inbreng bij Hoogvliets Opzoomeren


De Endenhout in Hoogvliet, een echte 'Opzoomerstraat', kreeg vorige week donderdag 24 januari 1000 euro, die hadden ze gewonnen op het Opzoomergala. Het gala vond plaats aan boord van het schip 'James Cook dat in Rotterdam was afgemeerd. Ook dagelijks bestuursvoorzitter Kees van Pelt was aanwezig op dit gala, net als Prinses Máxima, echtgenote van Prins Willem Alexander, onze toekomstige Koning.
Er werden diverse prijzen uitgedeeld aan bewoners van straten die hun beste beentje voorzetten als het gaat om gastvrijheid, veiligheid en vooral een schone leefomgeving.

Het Opzoomerteam van de Endehout won de prijs in de categorie 'Goeie Buren Straat'. Het team bestaat inmiddels al tien jaar en noemt zichzelf 'Door de Bocht'. Sinds die tijd zet het team zich in voor de buurt. Het organiseert straatbrunches, schoonmaakacties, een kerstborrel, een disco en allerhande activiteiten voor jongeren. Dat 'goeie buren' geen loze kreet is voor het Hoogvlietse Opzoomerteam, bleek toen een aantal jaar geleden brand uitbrak bij een woonvoorziening voor gehandicapten. Deze bewoners werden spontaan opgevangen en worden nog steeds regelmatig bij straatactiviteiten betrokken. Goeie buren zijn, geldt ook voor de in de buurt gelegen middelbare school. Als er problemen zijn rond afval of verkeer, worden de kwesties in goed overleg opgelost.

400 straten werden eind vorig jaar genomineerd voor een Opzoomeraward.

Hoewel de Endenhout dus heel wat geduchte 'medestanders' had kwamen ze toch terecht bij de beste achttien. Uiteindelijk werden ze deze donderdag ingedeeld bij een groepje van zes die een unieke Opzoomeraward kregen, daar is de straat natuurlijk wel heel blij mee.
J.K.
<<< terug naar voorpagina