Spektakel bij Penta College
Dance Event Penta Hoogvliet 2008

Voor het goede doel, maar natuurlijk ook voor de gezonde beweging

De kerstvakantie werd gebruikt om eens stevig na te denken over een plan om voor het project Lena (De school van Lena in West Afrika) flink wat geld in te zamelen.
Na wat onderzoekjes en informatieve acties bleek dat er eigenlijk maar één ding echt leuk zou uitpakken: een 'Dance Event Penta Hoogvliet'.
Kosine van der Wulp: 'In November heb ik de mentoren gevraagd om met de klas verschillende activiteiten te verzinnen die geld op zouden kunnen leveren voor de school van Lena in het kader van de Leefstijl Goede Doelendag. Het idee is ontstaan om samen met een aantal ondernemers uit Hoogvliet als sponsor het Dance Event Penta hvt 2008 te organiseren ipv de goede doelen dag.

Op deze manier kunnen de mentoren zich op de dag zelf (vooralsnog 18 maart) uitleven en is er op een meer gestructureerde manier voorbereiding uit te werken door de klassen. Wanneer we het Dance Event goed organiseren kan dit wellicht voor meerdere goede doelen dienen dan alleen de school van Lena, ik denk hierbij aan positieve reclame voor de school.'
Het voorstel is om dit prachtige gebeuren te houden op 18 maart en dan in de gymzalen 'E' en 'O'. Sponsors hoopt men te vinden onder de ouders, de Hoogvlietse ondernemers, familie en bekenden maar ook vanuit onverwachte hoek zijn ze welkom. Bij voldoende enthousiasme gaat het vast heel mooi worden.

Dus mochten er sponsors zijn die voor dit enorme goede doel wat willen bijdragen dan zijn ze uiteraard van harte uitgenodigd.

Kosine: 'Wanneer er genoeg sponsors zijn maken we groepen van 10 leerlingen die dansen voor een bedrijf. Bv. SBG-groep ; 10 leerlingen die dansen voor het Service Bureau Gadering.

Het bedrijf sponsort 25 euro per 30 min. dansen.

De leerlingen dansen 30 minuten en een docent staat erbij om te kijken of het gaat zoals het moet en de docent noteert van enkele groepen die hij/zij toegewezen krijgt hoelang een groep danst. Bijvoorbeeld; de SBG- groep danst op die dag 8x 30 minuten, dan krijgt SBG dezelfde dag nog een telefoontje met de gedanste tijd en dan weet SBG dat ze 8x 25 euro moeten betalen.'

Het is de bedoeling dat de bovenbouw danst aan de Endenhout en de onderbouw aan de Overwolde.
Het lijkt een prachtig plan want als de leerlingen in tien rijen van tien gaan dansen dan tikt de kassa aardig door.

Hoewel er nog wel het een en ander moet worden uitgewerkt ziet het er naar uit dat Penta hier een fantastisch evenement van gaat maken dat zeker veel belangstellenden zal trekken.

De organisatie hoopt natuurlijk op veel sponsors maar ook zeker op de docenten, leerlingen en ouders die hand en spandiensten willen verrichten en vooral meedenken. Ouders en docenten weten uiteraard wel de weg om zich aan te melden, sponsors kunnen zich opgeven bij de school aan de Endenhout 1-3, in Hoogvliet, telefoonnummer 010 2950666.

<<< terug naar voorpagina