Chris de Korte 70 jaar
Afgelopen zondag 13 januari is de nestor van de sport Chris de Korte 70 jaar geworden.
Hij vierde zijn verjaardag niet thuis want hij is met zijn pupillen in Japan druk doende om ze klaar te stomen voor de Olympische spelen.
Zijn echtgenote Josephine, waarmee hij inmiddels al 40 jaar gelukkig is getrouwd, bleef thuis in Hoogvliet. Of er nog een verjaardagsfeestje in Hoogvliet inzit kon zij ons nog niet vertellen. Josephine: 'Ach ja, Chris zit bijna elk weekend in Japan en hij heeft het eigenlijk veel te druk voor feestjes. Trouwens het is geen liefhebber van dat soort dingen. Wel zal het 50- jarig bestaan van sportinstituut De Korte het komende jaar leiden tot allerlei extra activiteiten en mogelijk zal er dan ook alsnog iets aan zijn verjaardag worden gedaan. Dit jaar heeft Chris me beloofd dat dit de laatste keer is dat hij zich met de Olympische sport bezig zal houden, maar ja, hij beloofde wel vaker dergelijke dingen, ik denk dat hij ooit sterft in het harnas. Dat kan overigens wel eens letterlijk het geval zijn want hij sport nog veel en draagt regelmatig een harnas, net als de samoerai, zijn grote voorbeeld.'
De redactie van deze krant feliciteert Chris en Josephine van harte en hoopt dat ze nog zeker 30 jaar doorgaan met al die mooie en sportieve gezonde bewegingen.

J.K.<<< terug naar voorpagina