Tivonio ging er weer voor

De eerste wedstrijden zitten er weer op voor de turnsters van Tivonio

De afgelopen weken waren drukke weken voor de turnster voor van Tivonio. Januari en februari zijn altijd drukken weken voor de turnsters en trainsters van de selectie en wedstrijdploeg.
Op zaterdag 12 januari hadden de pupillen 2 NTS 9 meisjes ( Lizzy Koster, Dana luyten en Danielle Ensing) en de Junior NTS 7 dames (Lindsay Zwaan, Mellanie de Koning, Amanda van de Nadort, Nicky Bruining, Iris van Keulen ) vierde Divisie hun regiowedstrijd geturnd in Aalsmeer.
Helaas wist alleen Lindsay Zwaan zich te plaatsen met een 10e plaats voor de district finale in Amsterdam. De andere meiden hebben het goed gedaan voor hun eerste wedstrijd van dit seizoen maar in een groot en sterk deelnemersveld wisten zij zich niet te plaatsen voor de volgende ronde.

Op 26 januari was het de beurt aan de jeugd meisjes NTS 8 ( lisa van Leeuwen ) en de senioren dames NTS 6 (Rowan van Wanum) eveneens 4e divisie. Helaas is het Lisa niet gelukt zich te plaatsen voor de volgende ronde al heeft zij op allen toestellen goede cijfers behaald. Rowan wist zich wel te plaatsen met een knappe achtste plaats, dus ook zij zal deelnemen aan de District finale in Amsterdam
De andere meiden hadden afgelopen zaterdag hun eerste wedstrijd van de turncompetitie van rayon noord gehouden in de sporthal Hoogvliet.
Aan deze wedstrijden deden ongeveer 500 turnsters mee in diverse niveaus en leeftijdscategorieën.
Tivonio had 30 turnsters die in waren geschreven en voor bijna de helft hiervan was het hun eerste ervaring op een turncompetitie.
In de eerste ronde waren de benjamins van Tivonio aan de beurt.

Deze meiden zijn geboren in het jaar 2000 NTS 10 2e divisie, Devlin Kooijman werd 4e Sanne Oskam 6e, Kimberly Helder 8st en Dyanne Vonk 9e Ze waren erg zenuwachtig en de tweede wedstrijd zal het alweer een stuk beter gaan.
Ook Roxanne de Jong kwam in actie in deze ronde Pupillen 1 NTS 10 vierde divisie zij behaalde een 7e plaats.
De tweede ronde was een drukke ronde, Ilse kerpels behaalde een 7e plaats met haar eerste wedstrijd Basis NTS 11.
Serena Mol 13e, Kyra van Bodengraven 11e, en Sarina Baks Behaalde wel het podium en werd met 2e in de categorie pupillen 2 NTS 11
De pupillen 2 NTS 9 kwamen ook in actie, lizzy Koster werd 5e, Danielle Ensing 11e, en Dana luyten werd 12e.

Ook de Junioren dames NTS 9 kwamen aan de beurt in deze ronde.
Sarah Starrenburg werd 11e, Mia Popovic 14e en Rozanne Bakker 15e.
In de Derde ronde was het de beurt aan de jeugd- meisjes NTS 8 Lisa van Leeuwen werd in deze categorie 5e dus net buiten het podium.
Tessa Schoonrok behaalde een knappe 4e plaats en Dylana van Os werd 7e in de categorie jeugd meisjes NTS 10.

In de vierde ronde mochten de junior dames NTS 7 laten zien wat ze waard waren.
Lindsay Zwaan behaalde een mooie derde plaats, Mellanie de Koning kwam net buiten het podium en werd vierde, Amanda van de Nadort zesde , Nicky Bruining werd zevende, Iris van Keulen negende en Jovita de Greef wist met een blessure toch nog tiende te worden.
Ook in deze ronden waren het de pupillen 1 NTS 13 die net niet op het podium mochten plaats nemen. Noa in't Veld werd vierde en Sharon Tieman werd negende.
De laatste Ronde had Tivonio eigenlijk twee deelneemsters maar helaas voor Ashley Beks moest zij zich ziekmelden. Alleen Rowan van Wanum bij de Senioren NTS 6 kwam uit in deze ronde. Door een blessure, waardoor ze het onderdeel 'sprong' niet kon turnen, werd uiteindelijk met drie toestellen toch nog achtste.

Op 12 april en 24 mei zullen de andere twee wedstrijden gehouden worden, ook weer in de thuisbasis van Tivonio Sporthal Hoogvliet.